Jdi na obsah Jdi na menu
 


fotokobroviny č. 6

"Fotokobroviny", aneb z pohledu fotografa č.6

misa-2.jpg  Každý fotograf, tedy pokud není jen nadšenec, který fotí jen pro svou radost, se musí ve svém oboru slušně otáčet, aby si vydělal na živobytí a nezdechnul hlady. Dnešní fotoaparáty fakt nejsou za hubičku a samozřejmě k tomu potřebujete hodně slušnej počítač a nějakej ten program na zpracování fotek, takže všechno stojí prachy a ne malý. ...a další a další věci a za všechno se platí...

  A tak fotíme svatby, pohřby, reportáže z nejrůznějších akcí, děláme reklamní a propagační fotky pro nejrůznější firmy, ale fotíme i nejrůznější portréty a obyčejné průkazkové fotografie a podobně. Často fotíme i nejrůznější "kýčoviny", které lidi chtějí na památku.

  No a pak jsou fotky, které děláme sobě, i jiným lidem pro radost. Je jedno, jestli je to příroda, zvířata, makrofotografie, nebo se jedná o nějaký pěkný portrét, studii pohybu, nebo o krásný akt. Pokud v sobě máte alespoň trochu "uměleckého střeva", tak  určitě víte o čem to je. A když pak z těch svých fotek uděláte nějakou úžasnou výstavu, tak za tu snahu to fakt stojí!